top of page

SCHOORSTEENVEGEN EN PLAATSEN INOX ROOKKANALEN

Uw schoorsteenveger in Sint-Niklaas en omstreken

Wanneer uw kachel of allesbrander problemen vertoont, ligt een vuile schoorsteen wel vaker aan de basis. Dat voorkomt u maar beter, want een slecht trekkende schoorsteen is gevaarlijk. Het is een belangrijke oorzaak van koolmonoxideverstikking en bovendien kan het ook nog eens leiden tot een schoorsteenbrand. Niet voor niets weigeren brandverzekeraars al eens om uit te betalen bij een schoorsteenbrand. Om dergelijke gevaren te voorkomen, laat u uw schoorsteen jaarlijks reinigen.

Brandstoffen SMET doet dit voor u

Schoorsteen reinigen met professionele stofzuiger (weinig stof en vuil)

U ontvangt een attest van goedkeuring voor de brandverzekeraar

Mogelijkheid om schoorsteen via het dak te reinigen (tot 21 meter)

Plaatsen van inox netjes om vogelnesten tegen te gaan

Plaatsen van een inox rookkanaal bij slecht trekkende schoorsteen

Soms zal het reinigen van uw schoorsteen geen soelaas brengen. Wij merken bijvoorbeeld wel vaker dat schoorstenen niet goed meer trekken omdat er ineens een appartementsgebouw werd neergepoot. Ook wanneer een schoorsteen vochtig is, wordt het al snel gevaarlijk. Brandstoffen SMET plaatst in dergelijke gevallen inox rookkanalen om uw schoorsteen opnieuw 100 % bruikbaar te maken. Wij hebben dergelijke rookkanalen in verschillende diameters, waardoor er voor elke schouw wel een oplossing is. Overigens beschikken we ook over dubbelwandige inox rookkanalen. Dergelijke rookkanalen zijn de oplossing wanneer u niet over een schoorsteen beschikt, maar toch een kachel of allesbrander wil plaatsen. Wij voeren ook het onderhoud van dergelijke rookkanalen voor u uit en leveren jaarlijks een attest voor u af.

SMET

Heeft u een open haard of een kachel?
Laat uw schoorsteen dan jaarlijks reinigen door Brandstoffen SMET in Sint-Niklaas. U krijgt steeds een attest voor de verzekeraar. Maak een afspraak.

bottom of page