SCHOORSTEENVEGEN

Veel problemen met kachels, haarden of branders zijn te wijten aan een vuile of slecht functionerende schoorsteen. Wanneer een schoorsteen niet goed meer trekt krijgt u een slechte verbranding. Dit kan dan weer leiden tot CO en in het slechtste geval ook tot verstikking. Daarom is het belangrijk om uw schoorsteen op regelmatige basis te laten reinigen en controleren. Ook om de kans op schoorsteenbrand te minimaliseren is het belangrijk dat de schoorsteen jaarlijks gekuist wordt.

Wij bieden u volgende voordelen:
• weinig vuil en stof (speciale stofzuiger)
• u krijgt na reiniging en controle van de schoorsteen een wettelijk attest van goedkeuring voor uw brandverzekering. Dit attest is telkens 1 jaar geldig.
• indien nodig kunnen wij ook via het dak uw schoorsteen reinigen.
Dankzij onze eigen hoogwerker die tot 19 meter hoogte kan, bieden wij onze klanten de service en keuze de schoorsteen ook langs boven te kuisen zonder gevaar voor het dak, dakpannen, dakgoten ...

Een veel voorkomend probleem zijn vogelnesten in de schoorsteen en ook hiervoor kan u beroep doen op ons vakkundig team. Om deze vogelnestjes tegen te gaan plaatsen we ook netjes van inox indien gewenst.

 

INOX ROOKKANALEN

Als de schoorsteen in slechte staat is of slecht geïsoleerd werd, niet goed trekt of vochtig is kunnen we er flexibele inox schoorstenen doortrekken. Dit is een relatief goedkope oplossing om een slechte schoorsteen terug bruikbaar te maken. Bovendien is het veel veiliger naar de brandveiligheid toe.Deze flexibels zijn in alle diameters verkrijgbaar en dus bruikbaar voor alle soorten schoorstenen.

Bij afwezigheid van een schoorsteen plaatsen we dubbelwandige inox rookkanalen. Dit is een zeer kwalitatieve oplossing, brandveilig en zeer gemakkelijk in onderhoud.